JCI Kitee

Kiitos kaikille osallistujille, sekä yhteistyökumppaneille STRATEGIA! 2018 koulutuksesta!

Strategia! 2018 Luonnollisesti

Strategia! 2018 Luonnollisesti

Strategia! -koulutuksessa opitaan luomaan strategiaa ja ymmärtämään, miten strategian avulla voidaan suunnitella toimintaa useaksi vuodeksi eteenpäin.

Osallistujat ymmärtävät strategisen suunnittelun tärkeyden ja sen eri vaiheet sekä pystyvät käyttämään työkalua sekä oppimaansa oman paikallisyhdistyksensä strategian suunnittelussa. Koulutuksen jälkeen osallistujat ovat tutustuneet strategiseen ajatteluun ja strategiatyökaluun, ja he osaavat hyödyntää oppimaansa niin tulevissa hallitusviroissa kuin työelämässäkin.

Osallistuja kykenee kamaritoiminnan kriittiseen tarkasteluun ja löytämään toiminnan vahvuudet ja heikkoudet. Hänellä on annettavaa oman kamarin strategiatyöhön ja työskentelyssään pystyy huomioimaan toiminnan kehittämisen ja jatkuvuuden turvaamisen.

Koulutus auttaa osallistujaa kehittämään strategista ajattelua vaativia johtajuustaitojaan, joita tarvitaan myös työelämässä ja henkilökohtaisessa kasvussa. Koulutukseen osallistuneet pystyvät tukemaan oman kamarinsa toiminnan kehittämistä ja tavoitteellista toimintaa.

Koulutus koostuu seuraavista osa-alueista:
-Johdanto strategiatyöhön ja strategiseen ajatteluun
-Strategiatyön arvot; mikä ohjaa päätöksentekoa
-Toiminnan tarkoitus (missio); miksi olemme olemassa
-Tahtotila (visio); mitä haluamme ja mihin olemme matkalla
-Nykytila-analyysi
-Näin onnistumme; kriittiset menestystekijät
-Strategian käytännöksi muuttavat toimenpiteet
-Strategiatavoitteet ja strategiset valinnat
-Strategian arvioiminen; Prosessin onnistuminen ja strategian toteutuskelpoisuus
-Strategian mittariston suunnittelu
-Strategiasta viestiminen; Strategian vieminen käytäntöön
-Strategian seuranta, arviointi ja päivitys Strategia!

-koulutus sisältää ennakkotehtäviä ja yhden viikonlopun verran lähiopiskelua, jossa harjoitellaan käytännössä strategista ajattelua ja strategian laadintaa. Keskeinen työmuoto viikonlopussa on strategian laadinnan eri vaiheisiin keskittyvä ryhmätyöskentely.

SNKK:n uuden strategian tavoitteena on vauhdittaa jäsenten menestystä työelämässä. Strategia!-koulutus on yksi keino antaa lisäpotkua omalle työuralle ja kehittää omia johtamistaitojaan. Rikkomalla oman ajattelun rajoja ja kokeilemalla uutta autamme nuorkauppakamarilaisia kehittymään työssään ja työelämässä paremmiksi.

Koulutus on yksi Suomen Nuorkauppakamareiden laadukkaimmista ja houkuttelevimmista koulutuksista. Suomen Nuorkauppakamarit ry on järjestänyt Strategia!-koulutusta jo vuodesta 1994, vuoteen 2010 saakka nimellä Future Chapter.

Strategia! -koulutus on tarkoitettu kamarin hallitusviroissa toimiville tai niihin hakeutumassa oleville tulevaisuuden tekijöille Järjestämme hienon koulutusviikonlopun 4-6.5.2018 upeissa luonnonmaisemissa Ruokkeen Lomakylän kirkkaan puruveden rannoilla, jossa muodostetaan uusia ystävyyssuhteita sekä luodaan muistoja jotka jää mieleen.

Tervetuloa Kittteelle ja hoida rekisteröintisi kuntoon osoitteessa: https://www.lyyti.fi/reg/Strategia_2018_Luonnollisesti_9195
Tapahtumalla on myös omat tapahtumasivut Facebookissa: https://www.facebook.com/events/1831726830233577/
Ruokkeen lomakylän esittelyvideo, on kyllä huikeat puitteet missä tapahtuma pidetään: https://www.youtube.com/watch?v=aZJu92Uxrko&feature=youtu.be
Osallistujat jaetaan koulutuksessa pienryhmiin ja heillä jokaisella on oma teema jonka mukaan jokaisen tiimin kuuluu pukeutua.

Eevis Halonen – Luontoäiti aka Pääkouluttaja

Pääkouluttajana on Eevis Halonen ja olen ollut kamaritoiminnassa mukana jo kymmenisen vuotta. Aloitin itse strategiaopinnot ihan nollasta Future Chapter-koulutuksessa ja ihastuin välittömästi. Sen jälkeen Strategia!-tiimikouluttajan pestejä on kertynyt useita, sillä koulutuksen mahtava tunnelma ja tekemisen meininki ovat houkutelleet mukaan yhä uudelleen. Kokemus tuo varmuutta, joten tänä vuonna päätin hakeutua itse pääjehuksi.

Olen lähtöisin Lappeenrannan Nuorkauppakamarista, josta siiryin vuonna 2010 Espoon kamariin. Lappeenrannassa toimin hallituksessa IND/INTinä sekä LIOna ja olin myös alueen B ensimmäinen RC. Siirryttyäni Espooseen jatkoin hallitusuraa COMina, DP:nä ja vuonna 2013 olin ENKK:n puheenjohtaja.

Kotona minua viihdyttävät 4,5-vuotias Milli ja 2,5-vuotias Nuutti sekä aviomies Hemppa. Olen töissä Acando-nimisessä SAP-konsultointifirmassa, jossa viime aikoina olen tehnyt lähinnä projektipäällikön hommia.

Odotan innolla tämänvuotista Strategia!-koulutusta Kitteellä, siitä tulee varmasti mahtavaa! Lupaan tuoda koulutukseen aimo annoksen positiivista energiaa ja luotsata niin kouluttajia kuin koulutettaviakin syvemmälle strategian teon ihmeelliseen maailmaan. Luonnollisesti!

Miika Mononen – Tapio, metsän jumala (aka tiimikouluttajien tuki ja turva sekä pääkouluttajan vasemman käden pikkusormi)

Miika Mononen on vuonna 2011 nuorkauppakamaritoiminnan aloittanut Kajaanin nuorkauppakamarin aktiivinen ja energinen jäsen. Jo alusta lähtien Miikan kamariuraan ovat kuuluneet projektit, koulutukset ja ennen kaikkea yhdessä tekeminen. Tuo ura pitää toistaiseksi sisällään viisi paikallista hallitusvirkaa, muutaman projektipäällikkyyden, yhden alueviran Alue D:llä ja useita palkintoja muun muassa Suomen Paras Nuorkauppakamaritoiminta vuodelta 2016, jolloin Miika toimi Kajaanin Nuorkauppakamarin puheenjohtajana. Sen lisäksi vuodesta 2014 lähtien Miika on myös kouluttanut oman kamarin piirissä muun muassa puhe- ja Start – koulutuksia. Tänä vuonna hän toimii alue D:llä niin Aluekehityspäällikkönä, kuin alueen strategialähettiläänäkin.

Strategia on näytellyt Miika Nuorkauppakamarin uralla merkittävää osaa alusta lähtien ja hän on ollut sekä järjestämässä, että osallistunut Strategia! – koulutukseen vuonna 2012. Sen jälkeen hän on ollut luomassa Kajaanin Nuorkauppakamarille strategiaa kaksi kertaa, joista toisena hän toimi projektin projektipäällikkönä. Ja vuonna 2017 Miika palasi Strategia! – koulutuksen pariin tiimikouluttajana.

Vuoden 2018 Strategia – koulutukseen Miika tuo mukanaan vahvaa yhteisöllisyyttä, perfektionismia, synnynnäistä savolaisen kieroa komiikkaa, opittua kainuulaista itsepäisyyttä, tukea, positiivista energiaa ja vuosien jc – kokemuksen.

Työelämässä Miika työskentelee Sotkamon Porapaalu Oy:ssa projektikoordinaattorina, vastuualueena yrityksen talous- ja hallintoasiat.

Joose Luukkanen – Keijujen kunkku

Olen Joose Hyvinkää-Riihimäen seudun Nuorkauppakamarista. Toiminnassa olen ollut mukana jo vuodesta 2010 keskittyen koulutustoimintaan. Kouluttamassa olen käynyt Strategiassa, kansainvälisesti European Academyssä pariinkin kertaan ja tietysti myös käväissyt vierailevana tähtenä lukuisissa kamarien koulutuksissa. Olen myös toiminut toissavuonna Kouluttajakoulun rehtorina ja vuotta aiemmin kansallisena koulutuspäällikkönä.

Siviilissä olen Huippumyyjä ja teemme kymmenen hengen porukalla yritysmyyntiä. Teemme isoja ja pieniä myynnin toimeksiantoja, laitamme myyntiprosessin kuntoon sekä tietysti myös koulutamme. Olen myös mukana JC-voimin pyörivässä Miehistömediassa.

Tiimikouluttajana annan tiimille tilaa, koska jo matemaattisesti ajateltuna on todennäköistä ettei ihan kaikki viisaus vielä löydy omien korvien välistä. Oivallus syntyy yleensä keskustelun kautta eikä kalvosulkeisista. Ennen kaikkea oppimisen pitää olla kivaa.

Sanna Aikio – Metsänhenkien henkinen johtaja

Sanna on koulutukseltaan kauppatieteiden maisteri ja työskentelee rekrytointi- ja suorahakukonsulttina Mercuri Urvalilla. Hän aloitti kamariuransa Keskustpuiston Nuorkauppakamarissa, josta siirtyi Oulun kamariin vuonna 2009.

Sannalla on vankka strategiakokemus niin työelämästä kuin kamaritoiminnastakin. Hän on toiminut mm. Strategisten hankkeiden vastaavana, ja nykyisessä työssä hän käy strategia-keskusteluja yritysjohtajien kanssa päivittäin. Vuonna 2015 hän oli mukana Oulun Nuorkauppakamarin strategiatyöryhmässä. Hän on myös kouluttanut paljon, mm. virallisia JCI-koulutuksia ja toiminut ONKK:n QPM-kouluttajana.

Sanna Koivu – Maahisten mestari

Liityin Porin kamariin 2014 joulukuussa. Töiden puitteissa vietin 2016 vuoden Hämeenlinnan kamarissa ja vuonna 2017 kotiuduin Keskuspuiston kamariin. 2016 pääsin osallistumaan kouluttajakouluun, joka aukaisi todella mahtavat mahdollisuudet kouluttamisessa ja kouluttajana kehittymisessä. Olen saanut kunnian kouluttaa eri kamareissa ympäri Suomea, etupäässä etelässä ja rannikolla. Lisäksi olen ollut tekemässä tapahtumia ja auttamassa mm. joulupuun käytännön järjestelyissä.

Päivätyönä toimin IT-konsulttina Siili Solutions -nimisessä yrityksessä. Firman puolesta saan kouluttautua 15% työajasta, joka on kaltaiselleni ikuiselle oppijalle suuri etuus. Tykkään jakaa osaamistani ja tietojani niin töissä, kamarissa kuin kavereidenkin kesken.

Viime vuonna sain osallitua kahdelle coaching-kurssille ja siitä innostuneena coachaan neljää ihmistä ja paria bisnestä. Olen myös tekemässä SNKK vaalikokousta keskuspuiston kamarilaisena. Uuden opettelu ja käytäntöön vienti on minulla veressä, joten odotan innokkaana mitä uutta ja ihanaa Strategia! -koulutuksen mukana aukeaa.

Jarkko Salovaara – Metsänväen hallitsija

JC-taipaleeni alkoi v. 2009 ensin Joensuun ja nyttemmin Kouvolan kamarilaisena. Olen toiminut mm. B alueen aluejohtajana ja lukuisissa muissa alueen ja kamarin viroissa, projektipäällikkönä alue-/kamaritasolla puolenkymmentä kertaa sekä nyttemmin mentorina ja kouluttajana. Valtavasti hienoja ihmisiä ja ikimuistoisia hetkiä myös esim. maailmankokouksissa olen saanut kokea.

Toimin rakennusyhtiö Constilla projektien myynnin ja hankekehittämisen parissa. Olen kouluttanut erityisesti työelämässä ja strategiaprosessia olen ollut vetämässä sekä yrityselämässä, että kamaritoiminnassa sekä osallistunut useisiin muihin strategiaprosesseihin.

Uusien suuntien hakeminen on minulle intohimoista kun olen luonteeltani optimisti ja huomiseen katsoja.

Tiimikouluttajana minulle tärkeää on olla tiimiläisteni tukena ja innostajana sekä muistaa tasapaino tavoitteellisen tekemisen ja sen, että on hauskaa välillä! Oman kehittymiseni ja kasvuni kautta tiedän miten siihen voi päästä ja voin auttaa toisia matkalla samaan. Innolla odotan koulutuksessa myös työelämän strategiakokemusten jakamista. Asustelen Vantaalla vaimon ja kahden 1-4v pojan kanssa. Harrasteissa kiinnostuksen kohteitani ovat myös kestävyysurheilu, uuden kokeminen, matkailu ja lukeminen.

Joonas Hämäläinen – Hiisien komentaja

Vuonna 2010 veti uteliaisuus Joonaksen mukaan Kuopion Nuorkauppakamarin toimintaan. Siitä lähtien on hän ollut innokas tekijä niin kotikamarissa kuin sen ulkopuolellakin. Puheenjohtaja vuonna 2016, jota edelsi useampi hallitusvirka. Vuosien saatossa ehtinyt toimia myös alueella useammassa virassa, ja mieli tekee aina lisää. Tänä vuonna alue D kansainvälisyyspäällikkö (R-INT). Osallistui itse vuonna 2013 Strategia! koulutukseen, yksi kamariuran parhaita kokemuksia tähän asti. Ensimmäistä kertaa tiimikouluttajana, vaikka useampana vuonna miettinyt mahdollisuuksia osallistua. Aina on vain muut virat vieneet huomion tältä.

Työelämässä johtaa digitoimistossa joukkoa koodareita ja asiakaspalveluhenkilöitä. Strategiaosaaminen tullut hyödyksi yrityksen toimintaa suunnitellessa ja sitä osaamista on aktiivisesti hyödynnetty osana päätöksentekoa.

Joonas on hyvin kiinnostunut erilaisista persoonista. Insight tyypiltään sini/puna/vihreä, Mayer-Briggs luokituksessa ENTP-A, ja monta muuta vastaavaa tutustuneena on selvää että analyyttisyys ja asioiden pohtiminen useilta kanteilta on vahva ominaispiirre.

 “I never attempt to teach my pupils, only to supply the conditions in which they may learn.” –Einstein

Tanja-Maria Hyppänen – Haltioiden ylijohtaja

Ciao,
Olen Tanja-Maria Hyppänen Suomen aurinkoisimmasta kamarista, Hämeenlinnasta.

JC-urani olen aloittanut 7 vuotta sitten ja siitä useamman vuoden viettänyt hallituksessa sekä erilaisissa projekteissa. Tänä vuonna kouluttamisen ja kouluttautumisen lisäksi toimin kamarini puheenjohtajana.

Siviilissä toimin opiskelijajrjestön toiminnanjohtajana, joskin tällä hetkellä vietä opintovapaata prosessitekniikan opintojen parissa.

Kouluttajana tai tiimin vetäjänä minua on kuvailtu innostavaksi, reiluksi ja tarvittaessa jämäkäksi, joka seisoo sanojensa takana ja haastaa ajattelemaan asioita laatikon ulkopuolelta.

Mielestäni maailman paras harrastus alkaa tiimistä, joten tehdään yhdessä meidän tiimistä osa maailman parasta harrastusta.

Anu Salminen – Mörrimöykkyjen heimopäällikkö

Vuodesta 2014 lähtien Vihdin Nuorkauppakamarissa vaikuttanut Anu Salminen toimii vuonna 2018 myös A-alueen aluekoordinaattorina sekä kamarinsa IPP:nä. Kamarivuosiin on ehtinyt mahtumaan tekemistä joka lähtöön: projektipäällikkyyksiä, koulutuksia ja hallitusvirkoja. Kuitenkin suurimpia saavutuksia Anulla ovat omasta mielestään ostoskärryissä ajelu pitkin Hyvinkääläisen hotellin käytäviä (A-aluevuosikokous 2015), käsimatkatavaroiden hukkaaminen Madridiin Anun itse lentäessä Helsingistä Rovaniemelle (kansallinen vaalikokous 2015) sekä kamaritovereiden kanssa keppihevosilla ratsastaminen virallisessa puheenjohtajakokouksessa (PRES-Akatemia 2016).

Siviilissä Anu toimii yrittäjänä omassa firmassaan MAKEA Virtuaalitoimistossa. Hän asustaa Nummelassa avomiehensä Henkan ja 4-vuotiaan Eino-pojan kanssa. Koko perhe on mukana kamaritoiminnassa ja Einokin on jo tottunut palaverilapsi. Kiinnostuksen kohteita ovat matkustaminen ja lenkkeily sekä koiran hankkimisesta haaveilu.

Tiimikouluttajana Anu on innostava, motivoitunut ja valmis ohjaamaan tiimiä läpi strategiaviidakon. Tavoitteena on, että koulutuksen lopussa tiimiläiset ovat ilmiliekeissä skenaariomatriisista, nykytila-analyysistä ja strategiaprosessista! Koska uutta tietoa pursuaa ovista ja ikkunoista, tiimikouluttajana Anu lupaa pitää huolen myös tiimiläisten yhteenhitsautumisesta ja pääkopan tuulettamisesta.

Milla Harju – Vedenväen valtiatar

Milla Harju on liittynyt nuorkauppakamariin vuonna 2016. Heti liittymisestään lähtien hän on ollut aktiivinen toimija ja osallistunut tapahtumiin, koulutuksiin ja kokouksiin ympäri Suomen. Millan vuonna 2017 osoittama aktiivisuus palkittiin mm. Täyskäsi- ja A-alueen Vuoden Tulokas -palkinnoilla. Milla on aikaisemmin toiminut Espoon Nuorkauppakamarin LOM-virassa ja tänä vuonna hän valmistautuu DP:n roolissa ottamaan vielä vähän lisää vastuuta omassa kamarissaan.

Strategia!-koulutuksen Milla on suorittanut viime vuonna Kouvolassa. Espoon Nuorkauppakamarin strategia uudistettiin vuosille 2018-2020 Strategia!-koulutuksen jälkeen, joten koulutuksessa saadut opit pääsivät heti käytännön työhön mukaan.

Työelämässä Milla on itsensä ja prosessien kehittämiseen intohimoisesti suhtautuva hankintojen ammattilainen. Koulutukset sopivatkin tälle uuden oppimisesta kiksejä saavalle naiselle kuin nyrkki silmään. Hän on aikoinaan valmentanut kamppailulajeja usean vuoden ajan, mutta nykyisissä Millan koulutuksissa painiminen on jäänyt vähän vähemmälle.

”Kouluttajan roolissa parasta on se, kun koulutukseen osallistuja oivaltaa jotain suurta ja saa uusia ideoita myös kotiin vietäväksi.”
#strategiakoulutus #strategia! #2018 #luonnollisesti #kitee #snkk #jckitee #nuorkauppakamari

SNKK on Opintokeskus Siviksen jäsenjärjestö. Opintokeskus Sivis toteuttaa, tutkii, kehittää, ohjaa ja tukee järjestöllistä koulutusta ja SNKK:n koulutustoiminta saa myös tätä tukea. Koulutuksiin osallistujista toimitetaan Sivikselle seuraavat tiedot: nimi, sukupuoli ja sähköpostisosoite (yli kuuden tunnin koulutuksista). Lisätietoa Siviksen toiminnasta ja tietojen käytöstä saat koulutuspäälliköltä tai osoitteesta www.ok-sivis.fi
JCI Kitee
kiteen.nuorkauppakamari(a)gmail.com
kiteenjoulunavaus(a)gmail.com
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
Evästeiden tiedot
Tämä verkkosivu voi käyttää evästeitä verkkosivujen toiminnan parantamiseksi. Voit estää evästeiden käytön oman selaimesi asetuksissa. Käyttäessäsi verkkosivujamme hyväksyt myös evästeiden käytön.
OK, ymmärrän